Kære kunde

Vi tillader os at informere om, at der snart kommer en større GSMCLOUD opdatering natten imellem tirsdag d. 28.11.2023 og onsdag d. 29.11.2023.

Opdateringen ændrer ikke i den eksisterende programmering, men vil fremover give nogle væsentlige forbedringer.

Dette er nyt:

 • NY FLOWS-MENU

  Flows menuen bliver struktureret med flere menupunkter, så det bliver mere overskueligt.
  Når man klikker på et menupunkt, foldes de pågældende noder sig ud.
  På den måde bliver der plads til mange flere nye noder i fremtiden.

           

 • NYT DESIGN AF NODER

  Alle noder i Flows kommer i et nyt design, der gør det mere overskueligt, når man zoomer ud. 

   

 • CLICK AND DRAG

  En stor forbedring, når man opbygger et flow, er at man nu kan føre en node ind på skrivebordet præcis dér, hvor man ønsker den, i stedet for at den altid placeres et fast sted midt i det hele.
  Man klikker på noden i menuen, og holder klikket, fører den ind på din ønskede placering og slipper klikket (click and drag).
  Den “gamle” måde virker stadig, så hvis du bare klikker på noden, så kommer den ind på vinduet som før. Men bruger du click-and-drag, så fører du den.

 • COPY-PASTE

  En meget stor forbedring, er at man nu kan markere et område i flowet og kopiere det, slette det eller flytte det. Det kan enten være et uddrag eller et helt flow.
  Man markerer med musen ved at holde højre-klik nede og markere et område. Herefter vil det markerede område blive blåt i rammen.
  Vil man slette det markerede, trykker man Delete-knappen. Vil man flytte det, så klikker man et sted i de markerede rammer, holder højreklik nede på musen, flytter og slipper.
  Vil man kopiere området, så markerer man, trykker Ctrl-C og derefter Ctrl-V. Du kan også kopiere fra ét flow til et andet på kryds og tværs.

 • NY NODE: SUN INFO

  Der kommer en ny node, der automatisk beregner, hvornår solen står op og går ned på din lokation. Vi kalder den “Sun Info” og den findes i flows-menuen Time.
  Sun Info skal blot have længde- og breddegrad fx. 55.38 og 10.13, som er for Vissenbjerg. Hvis man intet indtaster, så henter den automatisk placeringen for Odense (midt i Danmark).
  Der kommer 2 tidspunkter ud, Sunrise (solopgang) og Sunset (solnedgang).
  Noden kan fx. bruges til automatisk tænding af vejbelysning i stedet for LUX-meter. Man anbefaler at tænde for lyset  20 min. efter solnedgang og slukke 25 min. før solopgang.

 • EKSTRA MULIGHEDER I VALUE NODE

  Der er nu mulighed for at skrive en tekst i Value-noden, så der fremover også bliver mulighed for at arbejde med tekster (Text) i flowet i mellem noder.
  Ligeledes kommer der også muligheden for at vælge et Timestamp, så man kan indføre en enkeltgangshændelse med dato og klokkeslet.

 

 • ANDRE NYHEDER PÅ VEJ

  Der kommer meget snart kommer flere nye funktioner i GSMCLOUD inden udgangen af 2023:

  • API (Så man kan hente data fra GSMCLOUD og interagere med andet software)
  • Nyhedsbrev med nyeste opdateringer og beskrivelser af GSMCLOUD.
  • Driftsmail med vigtig information, der vedrører driften såsom planlagte nedetider og akut opstået fejl.

 • STATUSSIDE

  Husk at du altid kan se status på driften af GSMCLOUD på https://status.gsmcloud.dk/

Vi håber du vil tage godt i mod den nye opdatering og vi er selvfølgelig klar til at hjælpe med spørgsmål og svar.

God weekend.